Baby besar dari usia kandungan.

Hello Momiesss, saya ada soalan. normal ke masuk trimester 3 , kerap lapar, susah tido malam, plus baby mula membesar dan besar dari usia kandungan. 8/2 hari tu saya check up KK, doc cakap baby besar. kandungan saya masuk 27w. Lps tu KK bg date 2x seminggu nak monitor BP& urine. 27/2 repeat minum air gula yg kedua. Yg 1st cemerlang tak sangkut 😂..

4 Balas

macam mana dr check size baby ya? scan ke tengok ketinggian rahim tu? saya dah masuk 26 minggu kk tak pernah scan perut :/

1y ago

saya sebulan sekali KK mesti arrange jumpa MO, MO tu lah yg scan tapi laju gila, cakap pun laju, lps tu yg lepas2 okey je yg baru baru ni lah dia tgk kepala besar lahhh terus dia cakap baby besar dari usia kandungan.. gittew je lah.. saya pun hah hahahha