Cara cepat bersalin..

Hi momies2, nak tanya ada cara tak untuk cepat bersalin? Nak buat mcm mana ye? Sy ada gdm.. saya taknak la nanti kena paksa bersalin.. kalau boleh nak bersalin awal due. Momies dalam ni ada tips tak? Please help

12 Balas

4 minggu sebelum due,banyak berjalan, turun naik tangga. semasa contraction, layankan je sambil bawa berjalan, duduk squat. sakit memang sakit tapi kena mindset yg kita xsabar nak jumpa baby & baby pun nak jumpa kita. tapi pada saya, semua ni rezeki. kalau rezeki kita dapat macam kita nak, alhamdulillah. tapi kalau x, redha yang penting kita dah usaha. tips saya tu je, kena banyak bergerak. biar Allah dan baby yg tentukan bila dia nak keluar. kita ibu, tolong bantu baby je bagi buka laluan. hee