Cara cepat bersalin?

Hello mommies ? Ada cara tak nak bagi cepat bersalin ? Due 1-3-2023 tpi masih tkda tanda lagi 😭 seram la kalau dengar kena serah diri 😫 6hari je lagi .🤧 #39weeks1days

13 Balas

Kite sama due date laaaa hahaha sye ni pun duk cakap dikbby taknak kluar ke ? Perasaan tu mcm2 bile tak sakit xde tanda sye rase mcm ala tak best nye adik taknak kluar lagi ke tapi bile ade rase sakit sye mcm ehh nak kluar skarang ke? Awal lagi ni🤣

2y ago

Btul sis 😭 saya pun dh pujuk dia masa 28week uri dkt bawah dn dia songsang saya pujuk jugak 36week dia dh ubah alhamdulillah , tapi ni lgi 6hari je nk due date 😭 risau la kalau lebih due mcm mcm otak ni berfikir bila doc kata kalau tkda tanda kene serah diri

saya due 2.3. Baby syok lagi dalam perut. Takde rasa sakit apa lagi. Risau, takut semua ada. Klu boleh nak normal, tak nak czer. Semoga dipermudahkan segala urusan mummy² yg bersalin awal bulan 3 ni. Insyaallah, amiinn.

2y ago

samalah due kita. baby selesa sgt dlm perut .. takde tanda2 bersalin lagi . semoga urusan kita sma2 dipermudahkan amin2

sy nk tnye,ade yg tau kiraan mcm mne ye,sy 1st period on 28/6/22,nk ikotkn dh msuk 36mgu,tp doc ckp bru 34mgu,tp bile scan bby berat sme size utk 36mgu,cmfius lh,doc bg date bslin 4/4,12/3 sy kne c.up doc pakar

sy pun belum ada tanda. masih ada lg 2 minggu nk smpai due. klau tkdk tanda apa agak2 doc akan tnya ke nk cser ke induce(normal) ? cser atau induce(normal) mana lg ok ?

2y ago

in sha Allahh aamiinnn

sy serah diri Sabtu ni tp baby masih selesa di dalam yeee. perut mengeras sikit2 je takde sakit, takde turun tanda. agak runsing jugeee😄

2y ago

puan Lili dapat tarikh serah diri masa kandungan week berapa? sabtu ni week berapa?

Sama laa ni.. tengah tunggu tanda.. due 6 Mac . sangat lah berdebar.. tengok tips² bunda Bidan irawati d youtube.. ikut tips nyaa ..

cuba makan kcg bendi, sayur keladi byk2. org tua2 ckp mujarab. saya pn bru nak cuba..smoga dipermudahkan urusan🙏

2y ago

12/03

sya due 4/3 tpi smpai sekarang xde rasa tnda² nak bersalin lagi,risau jugak 3/3 nk kena serah diri😪

2y ago

tulah pasai,😅😅

Boleh cuba pelbagai senaman ... n bersama suami dgn lebih kerap. Boleh merangsang bukaan . 😄

Saya pun sama , due 3.3 haha semoga dipermudahkan segala urusan awak 🤲🏻

2y ago

Terima kasih awak , semoga urusan awak nak bersalin nanti pun dipermudahkan 🤲🏻🥰