Cara cepat bersalin..

Hi momies2, nak tanya ada cara tak untuk cepat bersalin? Nak buat mcm mana ye? Sy ada gdm.. saya taknak la nanti kena paksa bersalin.. kalau boleh nak bersalin awal due. Momies dalam ni ada tips tak? Please help

12 Balas

Makan kurma.. Bukaan mudah terbuka.. Nk cepat bersalin tu ikut baby.. Saya buat mcm2, bukaan 5cm dh last2 emergency czer sebab tangan baby keluar dulu... Ikut takdir kita 🤣🤣 makcik saya plak anak 6 org semua 38 minggu keluar, yang bongsu je tiba2 40minggu tk keluar lagi.. Kena czer juga sbb tkde bukaan walaupon dh induce.. Tapi tak salah mencuba 👍 cuma jangan mengharap sangat 🤣🤣 saya dah terkena . Mengharap tapi tk menjadi