Perut kembung/Gastrik angin

Hi momies. Sy nak tanya ada x kat sini momies yg selalu kembung perut, rasa perut senak & pedih ulu hati. Dah makan teratur pn still macamtu jugak, kerap sendawa & rasa loya.. Muntah pn angin je keluar(muntah kuning) ada x petua camne nak bgi penawar ye? sakit sgt x tahan hari2 camni ? sy pregnant 14weeks skg

24 Balas

Sama la dgn sye. Skrg dh 38 week.. mse pertengahan preggy kena jgk sekejap then ok. Ni dh hujung2 kena lg.. seksa tuhan je Tau. Rse heart burn tu smpai ke tekak. Mcm Ade seketul bnd kt tekak ni x lps. Dada pun pedih + panas. Pelik Nye sye xde plk mkn bnd yg berangin ke apa. Pedas pun biasa je xde tahap melampau. Normal ke ye? 😣