Perut kembung/Gastrik angin

Hi momies. Sy nak tanya ada x kat sini momies yg selalu kembung perut, rasa perut senak & pedih ulu hati. Dah makan teratur pn still macamtu jugak, kerap sendawa & rasa loya.. Muntah pn angin je keluar(muntah kuning) ada x petua camne nak bgi penawar ye? sakit sgt x tahan hari2 camni ? sy pregnant 14weeks skg

24 Balas

Sama la gn saya,saya dari awl pregy smpai skrng 36weeks msh pedih ulu haty,kdng x blh nk tdr mlm...las sy g klink mntk ubt gn dokter,dokter bg ubt gastrik...bila sakit ja mkn ubt tu,kdng kita mkn teratur pon ttp rase pedih ulu haty..