sembelit

Hi momies smua,ad tak prnh kne sembelit smpai nk membuang air bsar sakit n berdarah?bahaya x smpai berdarah?sbb sy awl pregnant 4weeks doc xbley bg ubt lembutkn najis.nk membuang kadang2 pun takot?

18 Balas

klu kita makan zincofer memang jadi sembelit..saya bykkan makan buah mcm jambu, epal, betik dan pisang

4y ago

dah la sembelit..najis jd hitam..awal terperanjat jugak..

Lebih kan buah sis. Sy penah kena walau tak pregy. Mmg makan buah byk setiap hari

Sy mkn tembikai dh ok sis. Hari² mmbuang lmbut najis. Kdg 2x sehari

Saya minum vitagen setiap hari oke sikit. Beli yg less sugar.

Bnyak mkan sayur dan buah. Minum air putih bnyak 🥰

Bykkan minum air kosong n jus2 buah sis

Minum lactul. Lembutkan najis

minum air byk sis