SEMBELIT TERUK

Salam sume..nk tnye klu korang kne sembelit truk ape korang buat??sy smpai tahap nk terteran sndri sbb xtahan nk membuang tp xkuar najis..bkn rse nk teran beranak tu..blh bg cadangan x ape nk buat..xtahan sgt la rse nk nangis

6 Balas

ikut pengalaman sy sekarang, sembelit sampai berdarah tmpt nak kuar najis tu & mmg ada buasir tekeluar sikit. lepas tu, hari2 sy amalkan makan yogurt, minum air yogurt farm fresh sblm tidur. memang lepas tu buang air takyah teran, terus keluar je.

9mo ago

yogurt biasa saje sis

saya x pernah lg kena sembelit sampai lah harini 38 week. amal selang seli air lemon suam dgn makan buah Naga merah setengah biji sehari.lancar je membuang

9mo ago

sy 1st time sis..mse ank sulung xpnh kne cmni..ank ke2 plk kne teruk n kerap kne

Sy dh 36week. Sy ni dah 5hari xberak.. dh try macam2 buah, oren betik buah naga. Last2 minum lactul je harap2 blb mbuang harini 😭😭

9mo ago

ni ubatnye

pergi farmasi beli ubat. cakap yg sesuai utk preggy woman

9mo ago

sy mnum xbekesan..ubat nme lain yg bekesan sy mnum..tp pg je leh buang..pastu nk teran lg sbb xpuas..ubat air sy xmsukkn lg sbb tkut nk masukkn kt bontot

Pergi klinik beli ubat sembelit for preg mom

Sy makan zincofer hari2 membuang

9mo ago

dulu mkn tu..truk sembelit..tuko maltofer..ok tp dh ujung2 pregnant ni sembelit ngan buasir plk..nurse ngan doc ckp ubat dua2 tu mmg blh sembelit