Pantang dengan suami

Hi momies nak tanya saya bersalin czer harini hari ke 34 saya berpantang. Biasanya berapa lama untuk berpantang dengan suami ye? Tak tahuu 😭, kalau ikut doctor cakap lepas habis nifas dengan luka dah sembuh elok.

11 Balas

sy czer berpantang 100hari... husben sndri dh setkan kena berpantang more than 100days..dkt dia..jd sy folo je..sbb pnh ckp dkt husben pantang 100 hari..tp husben up an lg..kata bia btl2 baik ..papepn kena bincng dgn husben tu sebaiknya..sbb husben xtw kita ok ke x...kang dia tgk kita ok je..pdhal perut kita msih xok..mcm sy husben tnye dan tgk parut czer ok ke x..sbb dia jg sy spnjng berpantNg lepas bersalin dan cuci luka..jd dia yg bgtw..tp mmg lebih dr 100 hari sy berpantang. pape depend pd pasangan msing2 dan dri sndri mcmne..ok atau x kondisi kesihatan nya dan etc.. 😉communication tu penting...dgn pasangan kita..