craving durian on 8weeks

Momies.. Kalau kita mkn durian sikit ja ok ke? Kandungan bru 8 minggu ?

14 Balas

Xtahu nak cakap. Maybe bergntung pd diri masing2... Hahaha sy xtahu yg sy pregnant.. tapi sy makan durian last week dgn selamba 3-4 ulas ja.. tp malam tu sy panas.. xleh tido + perut pun panas 😂😂😂 Tp alhamdulilah xde apa2 😊 hehhe

Saya baru 10 weeks. Dh 3 4 kali jugak makan durian. Baru 4 hari lepas makan pulut durian, 4 ulas duriannya. Alhamdulillah tk jadi apa2 😊 Tkdak masalah nk makan sebenarnya, buah durian panas ja, lepas makan minum air banyak sikit

5y ago

Tu la..dah tau bantai 3.4 biji..minum la air 1.5 liter..kasi balance.. Kadang ibu2 ni main makan jer.. Ish3x..

Ape2 pun bergantung kpd tahap badan masing2, ade org boleh mkn ape2 je.. Cuma kalau rse xyakin tgu la besar sikit.. Lebih baik beringat..sy dlu pun mkn durian setiap hari tapi perut dh besar mse tu dlm 7m keatas..

Sy dulu anak first craving sgt, pagi tu seulas je lps tringin, petang terus bleeding. Sekarang 3rd baby, baru 12 weeks, mmg tringin, tp tahan jela. Wuwu. Sbb dh tau badan sy xtahan. 😅

Kita sama. Dok tgk org lain makan durian rasa nak nangis tepi katil. Setengah org tahan, ada org tak tahan. Nak rasa sikit boleh sis, seulas cukup ya. Lepastu minum air kosong byk² tau. 😊

boleh je tapi try makan seulas. kalo badan rasa xsedap jangan makan daa. saya pon masa awal kehamilan mengidam durian. saya makan sikit2. alhamdulillah okay jee

3y ago

post dah lama pun nak komen bodoh

Sy memang hantu durian. Tapi pregnant ni kena 'puasa' kejap. Haritu makan pon sekadar secubit dua je. 😅😅. Dapat la lepas gian..

Saya baca from Dr Imelda Balchin. Dia cakap tak apa kalau nak makan . Baca image saya attached yaaa mommies semua 😘😘

tak boleh awakkk baru lagi tu..sian baby nantii...kalau 7 bulan ke atas boleh la kot itu pun xboleh banyak2

Sy makan masa kandungan 16w pun boleh bleeding. Tapi kalau nak try n berani uji kekuatan badan, boleh jer

5y ago

Awak cubit skit laa .. bg lepas teringin 🤗