Craving durian #38weeks

38 minggu.. teringin sangat makan durian..ada effect apa2 x..takut bila mkn xboleh control..# ##pleasehelp #bantusharing #ingintahu

7 Balas

Sama la saya sis. Saya takut nak makan sebab baru 2nd trimester. Tapi kalau nampak durian tu macam tak boleh nak kawal dah rasa 😭🤣. Sampai termimpi-mimpi hahaha. Tapi alhamdulillah boleh lagi la kawal selera tu. Tak nak ikutkan sangat makan makanan yang kita tau boleh memudaratkan kandungan kita sendiri. Memang lain orang lain badannya lain rasanya. Tapi takut juga kan. Ada orang dia boleh je makan sampai sepuluh biji pun takpa ada orang makan seulas pun boleh menyebabkan kandungan bahaya. So, saya amik langkah untuk berjaga-jaga dulu. 🤗🤭

Saya pun craving sangat durian masa 37minggu 4hari. Alhamdulillah so far baby pun okay, makan hanya 3 ulas sehari . Lepastu esok rasa nak makan, makan lagi 3 ulas. Durian letak dalam peti, beli durian siap kopek. Beli untuk rasa nak makan je. Jangan banyak banyak nanti takut panas effect pada baby, kena beringat lah . Asal dapat rasa 🥰 makan sambil ingat baby hehe . Dan yang penting lepas makan minum air putih banyak banyak ya. InshaaAllah semoga segalanya baik ✨

ikut badan juga sis. saya pun teringin juga, tapi suami tak bagi. tapi kalau awak tringin try rasa sikit cmtuh. jgn banyak, utk hilangkan teringin je. tambah da hujung2x da tuh.

sy paling banyak 2ulas jer sekali makan tu pon makan dengan pulut sbb tkut terlebih makan durian

Takde. Tp mkn sket2 je. Org kata nk dkt bsalin elak mkn mkn berbau mcm durian, petai

sy masa 33w bantai 2 bijik durian skaligus , skrg dah 35w 😂