craving durian's

Boleh tak mkn durian masa kandungan 7bulan ni ?? Mengidam sngt ???

33 Balas

bole makan tapi jgn banyak. macam sya makan terlebih banyak masa ngandong 38 week.. terberanak sya sis😂😂😂 rasa menyesal makan banyak. gelojoh sangat kan padan muka sy. nasib la time tu seminggu lebih baru due date. awal seminggu lebih la sya beranak blm tanda bsalin.. makan Gara2 pikir nnti time pantang mana sempat kan nak makan durian hahaa.. itu la pengalaman sya makan durian banyak sis. 😅

5y ago

Eee blh mkn la.. durian kn panas... Tapi kena berpada mkn la

Sis.. Try makan sikit2 dulu jgn terus mkn sebijik tau... Jgn jd mcm sy.. Teringin punya pasal.. Konon2 nk mkn 2ulas.. End up sebiji sy hadap sorang.. Pastu.. Muntah mcm nk terkeluar isi perut.. Seksa sgt2.. 😂😂😂

5y ago

Sebab durian gas byk 😌

Sy masa 1 trimester sampai 2 trimester makan durian. Alhamdulillah badan tak panas,baby pun ok. Setengah orang badan tak tahan,sy Alhamdulillah ok. Alhamdulillah skrg dah 37 minggu. ☺

5y ago

Wahh ☺️ thankyou dear

Sy makan 2ulas je semalam... Pergi cameron highland...ramai org asli jual...xbole tahan... Padahal hantu durian...huhu..demi baby nyamah2 jela... Sy bru 16week

5y ago

Saya ni susah nk tahan, kalau boleh tiap2 hari nk mkn durian selagi tk habis 😅

maknlah... mkn ngan kulitnya sekali pon xdak sapa nak larang bdan awk sndri kan itu pin nak tanya org.. jangan malas sgt rajinkan membaca dan research ok

5y ago

Xdak masalah pon nk tnya soalan ni..kalau rimas just uninstall this apps..

Minggu lepas baru sy makan 1 biji doyan besar kepala budak 2 tahun , ada la 3/4 ulas dlm tu hehehe , alhamdulillah baby aktif main tendang2 lagi ,

Boleh kne bpada2 tapi sy trus mkn sebiji mse 5bulan. Tekk teringin smcm. Lps mkn sbiji durian tu,rsa puas sgt dan xda mgidam dh. Hihi.

Bgantung pd bdn... Jgn la makan byk2... Sy pun makan durian aritu... Shari 2 ulas smpai la abis... Simpan dlm fridge 🤣🤣

Sy dri kandungan bru smp dh sarat ni Alhamdulillah mkn xdk apa2 mslh.. Insyaallah sis try mkn skit2 jgn mkn bnyk klu sis tkut..

5y ago

Okay thankyou dear

Boleh je makan. Makan LA 2-3ulas. Jangan makan 2-3biji sudah LA. Pastikan pas makan minum air kosong banyak sikit.