gula tinggi

Hi mom yg berpengalaman. 2minggu lepas sy kena minum air gula . Rabu ni kali kedua kena minum air gula sbb gula sy tinggi . Macam mana nak kurangkan gula . Apa perlu sy buat ?

14 Balas

Nak cepat turun minum air barley lagi senang...mkan kena 2 jam sekali lepastu boleh pantau kat farmasi cakap nak check sugar blood nanti tau la tu berapa tingi ke tak tinggi kena selalu pantau....saya pun hari tu lepas minum air gula 10.2 tinggi lepastu nurse ajar cara mcam mana cara dia baru tau....skrang paras gula dah maintain dah...dah ok