Share tips cara jaga luka czer .

Hi mom .. share tips jaga luka czer . sebab saya pertama kali czer . Nie dah ke 17hari berpantang . Perut saya agak gedut sampai tutup tempat czer . kdg terasa sakit . macam mana nak tahu czer tu dah baik ?

1 Balas

mcm sy dlu husben selalu brsihkan dgn alcohol swab.kmdian sapu jelly sapu mcm gmbr di bwh..puan blh try beli jnis yg ni..ia bgus tuk bersalin czer..lepas tu beli mcm pelekat tuk kaber luka jika puan nk mandi tampal pelekat tu dahulu baru mandi supaya xkena pada luka dan blh sebabkan ia terbuka atau kena jangkitan kuman.. tangan kena bersih semasa nk sapu..biasa kalau nak tahu czer tu dh baik..kalau kita xnmpk kita blh guna cermin tgk dh kering atau blum..ada lubang halus dan berair atau tidak...in shaa Allah jika btl kita jaga..ia akan cpt ok.. 😉mg dpmudahkan segalanya..aamiin