rambut anak mengeping dengan teruk

hi mom . saya ada anak perempuan berumur 4tahun . sejak dia dah besar rambut panjang , saya perasan kulit kepala berkeping mcm baby dulu tapi makin teruk . keping tebal , nanah , smpai darah kepala dia . saya dah potong boy cut rambut dia tapi setiap musim panas , bila saya syampu or sikat dia tknk . sakit katanya . so saya mmng tahu berkeping balik . bila tngok memang ya , melekat2 rambut dngn air kudis dia , bernanah, darah kena garu . g klinik doc bg ubat sapu je . bila musim sejuk berhujan , elok brsih kepala dia . apa nk buat ni mommies ? sian sy tngok dia setiap kali musim panas .

1 Balas

Mula2 kalau berkeping berkerak tu sapu baby oil.. Biarkan sekejap lepas tu sikat pelan2 untuk tanggalkan kerak tu.. Boleh cuba aloe vera untuk bagi kulit kepala sejuk.. Lepas tu rajin2 sapukan serum rambut.. Beli kat watson.. Macam anak saya lepas pakai serum baru nampak rambut makin ok..

5y ago

okay . nanti saya cari . terima kasih ye . itulaa , kalau anak lelaki boleh dipendekkan lagi rambut ye ke , botak ke kalau jadi cmtu kan ? ini anak perempuan , buruk pulak . nk sikat nangis , nk shampu nangis . sakit sakit katanya .