Kandungan 7 minggu

Hi mom . Nk tnye . Sy baru kahwin n alhamdulillah pregnant . Alahan mommy ni smpai berapa bulan ya . Saya tak tahan muntah mual . Nasi tak boleh mkn aym ikan pon tak boleh makan . Kadang smpai drip masuk air . Usia kandungan sy 7 minggu

23 Balas

Awal lgi sis baru 7 minggu hehe. Actually alhan ni, ada yang sampai beranak, ada yang sampai 2nd trimester ja. Lain orang lain alahan nya. Apa pun, enjoy your pregnancy ya dear. Kejap ja tu 9bulan ☺️

Lain org lain kesan pembawakan bayi. Mcm sy 1 bulan je masa trimester pertama. Apa2pon semoga dipermudahkan semuanya sis. Walaupun makan muntah je, tetap kena makan juga ya. Untuk kebaikan ibu & bayi.

sllunya smpi 4 bln...lps 4 bln jgn dlu mkn msam2 ..mcm sy ank ptma smpi msuk wad sbb alahan...lpstu smpi trimester ke 3 pon xkuat mkn...sy kna brnk pksa sbb bby sy kcik..sbb xcukup vitamin agknya.

Sy Smpai bersalin..mse kandungan 5 bulan ad jugak try jus mamariam dlm 6 botol memg okey kurang alahan..nk msok 6bulan pastu x beli dh sbb x mampu..hehe JD sambung la mabuk teruk balik

brgntung individu.. mcm sy dlu smpai 4bln sty mual muntah.. xbolh greng ikn,mkn dging pon xbolh.. msok 5 bln smua back to normal.. berat bdn pon mkin naek.. alhamdulillah...

bergantung pada setiap individu individu. ada yg alahan habis cepat. ada alahan smpi nk dekat bersalin ada alahan sampai 2nd tremister. ada yg xdk alahan

Sy br je week 8 tp Alhamdulillah xde alahan lg setakat ni. Cumanya suami sy dh 4-5 hari muntah2 & sakit kepala start tghr sampai ke mlm… pagi elok je.

saya pun alahan start 7minggu , sampailah 18minggu, memang nasi saya x sentuh langsung. nampak nasi je jadi mual... sampaikan berat sy dr 64kg turun g 53kg.

Cuba mkn buah2 . Klau dah nasi tk boleh . Buah pon penting khasiat2 vitamin jugak buah oren . Hilang la mual tuu

Ad stgh org masuk second trimester dy du hbis dh alahan, ada stgh org alahan dy smpai brsalin