pregnant

Hi mom.. nak tnya nii Saye pregnant dah 29 week Lepas tu susah sngat untuk bernafas? Apa yang kene saya buat mom??

5 Balas

Saya pon mcm kamu jgk masa 29 weeks. Bila buat kerja d rumah, kwrja ringan je pon ssah lh brnafas.. sikit jalan d dlm rumah ssah brnafas.. kalau sis rasa ssh brnafas cuba sis duduk and relex je.. inhale exhale.. then sis akn jd ok balik.. itu base on my xprience ya..

5y ago

Sama sis Saye pun mcam tuu😢

nati makin sarat kan... lagi susah nk bernapas haaaa, law tido kene sandar sikit or tinggikan bantal. jgn baring cam biasa taw...

5y ago

Baru2 sy agak susa tarik nfs masa baring melainkan cuba sedaya upaya tarik nafas dlm2 baru lega tapi agak penat nak tarik nafas.. jadi cuba byk cara ubah kdudukan kepala atau posisi tidur.. bila kena cara sesuai, baru tetidur..

Kalau saya..saya hidu ubat..minyak kapak untuk pulihkan pernafasan dan elak untuk pengsan..

Sama dgn saya:(

Wc..