Doc bagi pilihan nak czer atau normal apa patut sy pilih?

Hi mom.. nak tanya, sy skrg 32w, dan ada gdm on dc metformin 2biji pg dan 2biji malam. Doc bgthu nt 38w sy kena serah diri dan doc bgthu risiko bila ada gdm ni kaedah yg paling selamat ialah czer. Sbb klau beranak normal, kena induce bby boleh lemas atau cacat.. Betul ke? Ada ibu yg ada pgalaman ke? Sy klau boleh nak beranak normal.

5 Balas

ikut umur.. klo mature mother mmg doc suh czer je..

8mo ago

ouh mcm tu ke.. sy 5thn usaha nk ada bby. ni first time preggy. bby sulong. sbb tu doc ckp, awk ssh nk branak, ada gdm pula. dia cdgkan czer.