Serah diri ke hospital

Assalamualaikum mummy semua. Saya first mom, due bulan depan. Tapi saya ade gdm on ubat so 38weeks doc kate kena serah diri dah. Appointment 29hb nanti doc akan bagi tarikh serah diri. Soalan saya, bila doc bagi surat tarikh serah diri tu, saya blh ke mana2 hospital pilihan saya ke depends pd doc yg tentukan ? Saya actually nak beranak dekat hospital ampang. Mohon jawapan dri ibu2 yg ade kes mcm sy ni.. yg kena serah diri..😄😄

5 Balas

Sy rse kna inform kk tempat awk checkup dlu .. time checkup tu awk ckp dekat kk tu nk serah dri dekat hospital awak nk.. sbb nnti dorang tulis dekat buku pink awk.. nnti dh smpai hospital tmpat awk nk bersalin senng .. takut ad isu dorang x trime .. better awk inform kk bgitau .. if dorang x trime awk ad bukti ckp sy bgitau kk dorang pun dh tulis kt buku pink..

slalunya nurse kk akan tanya awak nak bersalin kt mana . Nt nurse akan tulis kt buku pink nama hospital yg awak nk bersalin . Sb nt kt pac , doktor akan tanya surat (nurse tulis kt buku pink) yg mengatakan awak nak bersalin kt hospital dorg .

Biasa dokto aka tnya nak bersalin hosital mna .. mcm sy 30hb ni nnti serah diri juga .. dokto tnya sy nk bersalin di hospitl mana ..

try la pegi. tgok dorg accept ke x. kalau x accept pegi la balik hospital yg dkt dgn rumah.

11mo ago

Ooww kena pegi try dlu ehh.. ok tq

nk tanya knpe kne serah diri ye

11mo ago

GDM tu maksudnye kencing manis semasa mengndung .. pras gula dlm badan xdpat proses dngn btol.. sbb horman.. so gula dlm badan berkumpul.. so akn jdi risiko dekat baby ngn ibu..