36w5d on ubat metformin sbb gdm tinggi

hi sy dah hjung2 tp hrini kena on ubat sbb bsp tinggi . klau dah hjung2 mcm ni on ubat kena admit 38w k ? td dc suh buat bsp lgi time 37w4d nnti means hari isnin ni, klau tggi result kena admit terus haritu . klau result oke 38w kena admit wad .. maksudnya mmg xbleh berharap beranak ikut due k ? atau possible bleh lgi time 40w ? hmm sy tak ready lagi sbnrnya .

1 Balas

xboleh. kne ikut date doctor bgi. bila awk gdm, mcm2 risiko boleh jadi kalau tgu sampai 40w. bby boleh jadi terlampau besar. atau baby boleh meninggal dlm perut. so kalau syg anak, ikut je apa doctor kata. kalau ikut x ready tu, sampai bila2 xkn ready.