benang

hi mom nak tanya .. sis tenga dalam pantang 21 hari .. sis bersalin vacum .. jadi koyak agak besar sampai ke jubur .. huhu .. nak tanya .. selalunye benang tu akan reput dalam mase biler ??

1 Balas

Saya bersalin normal dan dijahit bahagian luar. 3 minggu dah sembuh. Yg pnting pastikan kawasan perineum sentiasa kering. Tukar pad 2 jam sekali. Keringkan setiap kali lepas kencing. Saya guna air suam campur garam utk basuh kencing.