BENANG JAHITAN LUKA(NORMAL)

Assalam mom…saya first mom xtau sgt bab luka2 ni..saya nak tanya benang tertanggal dlm 5 hri selepas bersalin dikira sembuh ke atau benang tertanggal? Perlu ke hospital jahit semula tak??? #seriusnanya #firstmom #ingintahu

2 Balas

sakit tak? try tgk kt cermin if terbuka jahitan tu..sebab benang selalu meresap je n if dh sembuh tmpt jahitan kita tu dh bercantum & ada kulit baru, klau awk tgk belum tercantum pegi klinik

3mo ago

Xkoyak pun..sakit pun tak🥲

assalamualaikum.. saya kurang pasti. better tanya doktor.. setahu saya jahitan luka terus meresap masuk dalam kulit