Luka jahitan

Hi mommy. Saya dah hari ke24 pantang. Benang still nampak lagi. Risau bila tgk ada benang lagi. Agak² berapa lama nak sembuh?

13 Balas

Rajin cuci dgn air suam, atau air tawas sis.. Benang 2 akan tanggal sndri nya... Insyallah cepat baik 2... Sya dlu 2minggu je dah tak nmpa benang...

4y ago

doc suruh cuci guna air normal saline. saya spray pastu keringkan. dh start tanggal benang tu sikit²

Ms anak first.. perasan la benag tu tertanggal sndri ms mndi.. time tu ms tgh pantang.. anak ke 2 n ke 3 xtahu bila msa xde benang

4y ago

Baru je tadi benang tertanggal tapi sikit je.

Saya dua bulan lebih baru sembuh dan benang tercabut walaupun dh kering kan apa semua. Depends pada individu.

4y ago

maybe saya bilas dgn air normal saline tu yang tercabut sikit². takpe sis badan kita still dlm proses healing. 🤗

saya cadangkan gune ubat solcoceryl..bole beli kat pharmacy..sgt bagus utk cepat baikkan luke bersalin 😃

4y ago

Saya risau sbb haritu nanah then dh gtwu doc. Doc cakap luka dh nak cantum dia tak kasi saya guna ubat kuning. dia suruh saya beli air normal saline untuk bilas kt luka

Sy x tgk lg jahitan tu😆 kalau basuh dgn air paip msti rsa semcm, itu tanda benang ada lg ek?

4y ago

👍🏼👍🏼😊

Macam saya 40hari baru tak ada benang, rendam luka dengan air garam atau air sirih...

4y ago

Seelok eloknya cuci guna air paip biasa je setiap kali mandi, buang air kecil atau masa tukar pad.

Beli minyak batu sis saya tak smpai 1mnggu terus sembuh

4y ago

Rsanya kedai jamu, mydin or farmasi ada jual tu

Maaf brtanya... Benang tu akan luruh sendiri ke mcm mna ye?

4y ago

Ohh.. Thank you sis²😊

habis pantang 40 hari takde benang dah.

4y ago

Ohh, ambik masa jugak la ye? tq ☺️

Seram pulakk kena jahit 😥

4y ago

Sakit tu sakit tapi dia dh masuk konsep redha. igt allah je time tu. takpe sis. semoga urusan kita dipermudahkan. amiin