Ingin tahu

Hi mom and bakal2 mom.. nak tanya.. sy ada buat scan dkat klinik mnggu lps.. tapi dktor kata belum nmpk apa2.. kena dtg balik slps 2 mnggu.. jd sy nak tnya.. dah bole mkn folic acid ke?

4 Balas

Asid folic mkn sblm pregnant.. Sis bolehlah start mkn skrg, jgn lmbat2.. Lg awal lg bagus

2y ago

okay sis. thanks info😊

Boleh je awak, seblum mngandung boleh amalkan dah asid folic tu. Awak dah berpa weeks dah?

2y ago

rsanya 5 minggu .. 😅 upt positif 2/4 .. scan kat klinik dktor kta x npk apa lg msa tu.. n dktor x kata dah bole start mkn folic acid . 😅 tu yg confuse sikit .

Boleh makan. Dari sblm mengandung pun boleh

Patut dari sblm mgandung makannya

2y ago

ohh.. yeke? sy xtau sgt sbb ni 1st time pregnant .. tu yg nak tnya tu.. apa pun thanks ya utk jwpn..