Buku Pink kena bawa Dokumen apa untuk daftar?

mohon tunjuk ajar. terima kasih.

9 Balas

Kalau saya, call dulu kk tu. terus tanya bila boleh datang buka buku & dokumen yang dia nak untuk yang pertama kali buka buku ☺️ sebab setiap tempat kadang2 ada dokumen extra yg dia minta - macam bil air/api

kalau saya, call buat appointment. Saya cuma bawa gmbr scan tu je. Dorang takde minta doc apa². Just tanya². Mcm nama, alamat, nom ic suami isteri, nom tel.

Dua keping copy ic sis dgn suami, Dua keping copy surat nikah,gmbar scan ,kalau boleh bawa suami,mna la tahu diorang sruh ambil darah utk test HIV mcm sy,

tmpt sy cm mnta salinan sijil nikah je. yg lain2 nurse just tnya n tulis je kt buku. tp kalo bkn kndungan yg ptma diorg mnta bw buku pink yg anak dlu2

ic , sijil nikah. selebihnya ikut tmpat jugak , tempat saya nak bukti waya duduk area situ . dia minta bil api atau air sekali

Kalau tpt saya copy ic suami & isteri, surat nikah & gambar scan (untuk confirmation pregnant & reference edd)

kalau KK Pasir Gudang, buat appointment online dulu. nanti nurse akan call minta dokumen apa yang diperlukan

biase sijil nikah.. lpas tu mnx ic kite.. ic husb.. klau ingt xyah bawa.. pkerjaan hus . tu jela yg sy tau..

kalau saya,ic copy suami isteri,sijil kawin,gmbr berukuran pasport..