Vaccine Booster

Haii askum Saya nak tanya sape ibu2 bawah 12week dah booster?? Sbb saya tolak saya takot apa2 jd pda kandungan saya..

6 Balas

saya booster masa baru nak masuk 5 weeks. Alhamdulillah setakat ni ok je xde pape. Tadi bari gi scan 8weeks, dah nampak janin and heartbeat. You know your body better. Yang penting jangan skip makan folic acid/iberet. Last week family saya semua positif covid, alhamdulillah saya negative and xde simptom pape.

Kebanyakan doktor sarankan ambil masa 14week keatas. Saya pun ambil lepas 14w. Ada terbaca pengalaman yg ambil pun masa awal betul dan tak tahu tengah pregnant. Katanya ok. Tapi papepun dapatkan nasihat doktor kalau nak ambil bawah 14w

Saya booster masa 4week, time tu taktahu pregnant upt -ve. Lepas 5hari booster upt ve. Alhamdulillah sekarang dah 9week

Saya 11weeks , saya tolak . Cadang lepas bersalin baru ambil .

Sy ambil masa 24w. its okay klu tolak.. ikut pada diri..

Saya ambil minggu 14. Demam sahaja.