ada sesiapa dah vaccine booster? Minggu berapa anda? Pfizer juga? #bantusharing

24 Balas

Rancang baru mau ambil booster sebap berganti dengan husband supaya kalau sakit berganti jaga... Tau2 di landa demam.. Day 3 demam onoff terus kaki lenguh muka dah cengkung ramai tegur... Kawan2 doa kan saya cepat sihat & bby dlam Lindungan Nya.. Alhamdulillah setakat ni bby aktif.. 25w1day

Saya dapat offer booster dari office dengan mysejahtera. Nak amik tapi baru 9 week. Takut nak amik awal sebab dulu masa 1 dose dah terpregnant lepastu tak lama tu gugur. Saya tau vaksin selamat tapi tak yakin dengan immunity badan lps vaksin..

2y ago

Xsilap kena 14 week keatas

Komen ibu2 sini. Kbykkan lbh dr 12mggu ambik booster.. Tp saya.. Doktor suruh ambik time kndungan msh 4mggu cmtu.. So far ok.. Selamat. Xda pening, or demam.. Cuma bekas ccuk tu biru 3hr😅 skrg ni tgh tggu scan utk kli kdua.. Hrp semua dprmudahkan😇🙏

2y ago

Ya okay.. Mcm biasa je.. Semoga dprmudahkan kedepannya.. 😇🙏

Saya 🙋🏻‍♀️ Yap pfizer mggu ke 17 because Im working in hospital. Dont worry too much be positive, ada demam sikit and pain kat injection site tp after 2 days dah okay. Make sure drink a lot of water 🤗

2y ago

👍👍

sye cucuk booster 16w. .sbb da alang2 jge PPV. .doktor pon kata okey jew. .sbb die xgngu bby dlm kantung. .sehari jew la rse mcm nk demam tp xdemam. .esok nye okey da xde ape leh bertugas mcm biase. . alhamdulillah. .

Minggu ke 28, pfizer. Risau sgt if demam or lemau ke apa kan tp alhamdulillah xde demam apa suma tu cuma lenguh tangan ja.. haa lupa, awal2 kna tu asyik ngantuk ja lps 2-3 hari kemain sy aktif dh mcm biasa 😍

saya amik booster pada 14 week, doc memang syorkan sangat waktu ni amik booster...alhamdulillah semuanya ok, don't worry boleh tanya doc waktu awak nak amik booster...doc will recommend based on your condition too

Saya dapat booster AZ (suntik dekat Klinik Kesihatan Kerajaan) Baby 13 minggu. Side effect kuat dekat saya sampai demam 2 hari and lenguh2 badan 🤒 Dah pegi jmpa doktor & scan skli sbb risau tp alhamdulillah baby ok.

2y ago

Alamak tkut nye..mggu dpn sy booster AZ jugak..kandungan arini dh 12minggu 4 ari..semoga xde ape2 effect la😞😞

Tangguhkan kalau tak yakin. Badan org semua tak sama. Ada yg kebal, ada yg lemah. Ikut pada badan sendiri, bukan ikut pd badan org lain. Consult your doc.

sy ambil booster pfizer masa kandungan 8weeks. tangan tmpt cucuk rasa sengal dan sakit, badan pun bisa. tp lepas sy ambil panadol, alhamdulillah okay..