Baby 5 bulan 16 hari

Hi mmy, sy nak tanya ada ke pemgalaman mmy2 bg anak makan awal dua minggu. Anak sy mulut terkumat kamit bila tengok org makan. Lepastu nangis2 nak. Dan juga cepat lapar. Mak mertua sy asyik suruh bby makan je. Kadang sy serabut jugak dia cakap "kalau opah bg je bby ni makan, kalau opah sumbat je bby bubur". Boleh tolong bg pandangan yg murni sahaja ye. Kalau tak boleh jawab baik2 abaikan post ni. Tq

8 Balas

semasa baby checkup doctor/nurse akan bagitau baby awak dh boleh start makan ke belom. awak boleh search maklumat yg awak nk dlm sosial media. boleh search dgn tiktok doctor irma. dia pon ada bagi penerangan bila baby boleh start makan. ada je bila mommy pergi checkup doctor bg kebenaran awal utk baby makan. semua atas doctor yg advise. lagipon dh tak lama 6bulan tu.