mitos mitos

Ibu2 sy nk tnye betul ke kalau kita minum susu ibu mengandung bby kita akan besar? Kalau tido je memanjang bby akan besar juga! Xbleh mengjahit atau mengunting?betul ke? Ubt2 yg kk bg kalau kita amalkn makan betul ke bby akan besar... Smua ni mak mertua sy ckp dgn akak ipar... #firstbaby #8week

2 Balas

Minum susu ada banyak khasiat, bagus untuk baby dan ibu, tapi kalau yang manis, memang akan besarkan baby. Kalau tido je memanjang takde la bagi baby besar, tapi awak akan rasa lesu. Masa mengandung ni kena banyakkan bergerak juga, buat senaman ringkas. Menjahit, menggunting, boleh je, takde masalah. Takkan effect baby pun. Mitos sangat ni. Ubat yang kk bagi tu untuk bantu baby awak membesar dengan sihat. Dan cukupkan vitamin2 untuk baby awak. Yang buat baby besar2 ni kalau makan dan minum manis2, paling cepat baby besar, dan maknya pun senang kena GDM (diabetes semasa mengandung).

5y ago

Bagus jugak awak bertanya, kalau tak nanti serba serbi tak boleh.

xlah..mengarut