Antara mitos kehamilan berikut, yang manakah pernah anda dengar?

Select multiple options
Mengelakkan telur, susu lembu, kacang dan gandum semasa anda hamil akan mengurangkan risiko bayi anda mendapat alahan.
Makan sarang burung semasa mengandung meningkatkan risiko asma pada bayi/anak.
Makan sarang burung dan mengelakkan makanan berwarna gelap akan memberikan kulit yang cerah kepada bayi anda.
Peria menyebabkan kontraksi dan harus dielakkan semasa mengandung.
Ia tidak selamat untuk makan kuih bulan semasa mengandung.
Makan herba dan tonik akan menjadikan bayi anda lebih bijak.
Makanan yang diawet, dalam tin dan beku tidak selamat semasa mengandung.

287 respon

6 Balas

makan herba boleh jadi bijak

Satu pun tak pernah dengar 😅

minum soyA anak lahir putih

5mo ago

Alhamdulillah anak sy dh lahir 24hb. Boy2x Twins

preserved not safe

👆☝️👆

👆