Normal kh double line lepas gugur

Miscarriage 6w5d pd 17/09 tpi semlm check upt double line tanpa tnggu lma cuma line lg satu kabur sikit.. sya pregnant atau false positive ya??

Normal kh double line lepas gugur
12 Balas

Kalau ikutkan mmg positif la tu kalau awak yakin slps gugur tu ada bersama balik. sbb tempoh agak singkat jugak kalau ikut tarikh tu. Sy pernah gugur jugak beberapa kali tp bpantang mmg mak sy buat mcm berpantang bsalin sampai 40hari xboleh bsama dulu kalau x habis tempoh tu. Kira bagi rahim rehat dulu betul2 lps keguguran tu bagi dia stable mcm kita bersalin jugak, sbb sy keguguran tu mmg sakit sgt2 sampai nangis sy xpernah senggugut pun jd xtau la sama ke x dgn senggugut. Baik puan jumpa doktor untuk kepastian

2y ago

sya dh check kat hospital dan tngh tnggu result BHCG jg.. semoga ada rezeki..

tq bg yg mendoakn sya.. skrng ni sya masih menunggu utk ambil darah kali kedua sebelum scan semula isnin nnti.. klau rezeki lg utk pregnant alhamdulillah tpi klau tdk mngkin allah bg rezeki lain utk sya... tq dgn perkongsian semua sbb sebenarnya sya pun ada bca kat google dan bertanya dgn dokter dri klinik dan hospital psl kes ni,dokter ckp berkemungkinan pregnant dan mnta sya buat BHcg 2 kali utk tengok paras hcg meningkat atau menurun..

1y ago

result mmng pregnant , sya ambil 3x BHcg di hospital dan scan 2 hari lepas tu.. cuma due date ikut saiz AUA...

cuba check lagi guna upt lain...klau di ikutkan tarikh awak miscarriage tu mmg bsar kemungkinan awak pregnant smula selepas miscarriage..utk kepastian check guna upt lain klau naik double trus prgi klinik luar and check kalau dh sahkan positive mnta dktr suggest ubat utk kuatkan rahim sbb baru gugur bulan lepas...sebab tggi risiko utk ggur

Pengalaman saya gugur bulan 6 haritu, bulan 9 baru upt saya jadi satu line. Sepanjang dari lepas gugur tu upt saya double line. Tapi double line yg maintain kabur je. Pape pun awak boleh refer doctor or buat ujian yg darah tu. Tu lagi tepat nak pastikan pregnant atau tak 🥰

sy pernah baca yg kadang hormon beta HCG dlm badan kita tu x habis lagi bila kita keguguran, sbb tu kdg UPT masih bole positif . tp apa pun, boleh jadi mmg bebetul pregnant semula. Semoga ada rezeki puan lagu kali ni. In Shaa Allah

saya pnh misscariage pada 28/4 dan pregnant semula pda bulan 6, untuk kes saya, saya dh complete one circle period. kalau sis boleh double check klinik tp upt tu mmg dah positive 😍. apa pun tahniah sis ❤

prangnancy tu..saya pernah guna test prangnancy MCM tu..saya rasa tak percaya pergi klinik buat ujian kncing tngok keputusan dh klur dari makmal,,,mengata kn situ positif,🤰🤭🥰

klau xsilap sy,dr. prnah ckap,2mggu after miscarriage pn,mg akn naik double line..sbb sy prnah miscarriage dlu..

kalau ikutkan tu mmg preggy la.. blh p cek beta hcg kalau ada duit lebih.. ada org rezeki cpt je lekat lps gugur

Normal je sis.. Tahniah 😍 sy pun gugur bulan 1 tahun ni.. Bulan 6 naik double line