Period ke apa?

Mintak tolong boleh? Saya buntu. Maaf panjang sikit le. Period start 9/12/23. Tapi keluarnya sikit2 ibarat pakai pantyliner and tak penuh pun. Kejadian sama mcm bulan November. Bulan Oct period saya normal. Bulan Sept saya tak period langsung sbb chemical pregnancy. 8 december kelmarin saya buat upt test strip dan clear blue digital resultnya negatif. 9/12 period. Straight 2 bulan ni saya period takda rasa langsung senggugut atau tanda2 nak period. Sepanjang period pun takda rasa apa. Maybe pcos saya menjadi2 sebab saya tak jaga makan direct 2 bulan ni. Berat pun turun naik je and stuck or sebab saya gugur jun lalu. Hormon tingtong kot. Kot lah. Semalam 15/12 awal pagi 1st kencing ada keluar ketul darah sebesar 50sen lama. Saya cuci2 tulah dia (gambar no 1) dan harini 16/12 (gambar no 2) petang td. Ada saya shishi dkt toilet public. Nampak benda sama mcm ni. Semua ni keluar start semalam. Start ketul darah tu keluar barulah rasa ngilu2 kt bahagian ari2 yg selama 2 bulan ni time period saya tak rasa. Dari period 9hb tu just darah sikit2 and tompok2 je kat pad. So nak tanya, ni selaput putih ni apa dia? Al kisah period tak lancar dr bulan lepas atau apa? Tak pernah jd pd saya selama sebelum gugur. Sbb walaupun pcos, period saya ttp on time and flow normal je. Sbb tu tanya sini kalau2 ada yg sama pengalaman.

Period ke apa?
6 Balas

Kalau upt negative, darah period. Sebab tak lancar period sebelum ni so possible dia keluar camtu. Even period yg lancar pun ada juga yg keluar berketul or bercampur dgn keputihan putih. Saya pun pernah rujuk doktor & doktor ckp jgn overthinking, bukan gugur sebab upt negative. So sis try dptkan opinion di clinic since sis ada pcos juga. Or sis nk try upt kt clinic pun boleh juga

5mo ago

Hehe saya risau jgk. Sebab saya nanny. So mmg banyak bergerak. Lagipun saya tak expect akan preggy asap. Sbb saya santai2 je. Taknak fikir2. Nanti moody 😂

Dr segi cerita, sye rse tu darah period.. dr segi gmbr (sye x tgk) bley la rujuk Dr.. period bley jd darah fresh yg mngalir atau bketul2.. keadaan period pun bley berubah ikut hormon..

5mo ago

Sblm ni dye buh nme ainul..Duk spam2 link ttc..then ble org smue dh mrh igt dh brhnti buat krje bodoh ni.. eh dye tkr nme plk igt org x taw tu..then msih spam..mmg x btul rse dye ni..dsprate sgt..org yg pnh join group dye ni ckp kt group dye 2 asek lh kne tgk gmbr spotting dye,kputihan dye..

saya pon dulu seblom mengandung selalu klau period mmg akn kua darah mcm tu,,darah bercampur selaput putih jernih g2,,taktahu sebab apa,,

5mo ago

link group ttc katanya

tu darah piriod maybe sbb hormon sy prnah alami bnyk lg dri tu brketul2 n cmpur selaput putih yg bnyk..lpas tu bulan dpn normal blk MCM biasa

5mo ago

Ohh baik2. Takpalah kalau mcm tu. Lega sikit saya. Sbb nak kata preg. Macam tak pulak.

Kalau upt negative means tak pregnant & ni dikira period. Lagi satu, takde senggugut tu bagus awak. Ada senggugut yang tak elok sebenarnya.

5mo ago

Ohh yeke? Saya baru tau senggugut takda tu normal sbb dah terbiasa hehe. Maybe yg dalam gambar tu period bulan lepas yg tak habis keluar kot ya. Tysm😊

Ni period awak. Saya kalau period. Memang macam gini la keluarnya. And saya mmg ada pcos.

5mo ago

Ohh yeke? Saya first time sepanjang pcos. Jd lepasni lepas gugur tu je. Period tingtong