period atau gugur

salam n hai mommies maaf gambar kotor n bukan gambar saya..saya pinjam gambar org tapi sama macam yg saya alami. .last 2years masa gugur 6w keluar kantung n sama macam dlm gambar... last period 4/1 patut period 3/2 tapi lewat 14hari 17/2 keluar spotting coklat 18/2 keluar darah 1pad 19/2 pukul 1am keluar darah macam gambar...9am keluar sama tapi bentuk bulat macam kantung saya tak cek upt wlpn lewat 2minggu sebab saya ambil pil noriday last mkn 23/1... start 24/1 saya makan oralcon...saya tak cek upt sebab ingatkan gangguan hormon lepas tukar pil perancang...tak ada apa2 simptom langsung... keluar darah ni pun senggugut n sakit pinggang ja..harini pun belum cek upt...minta pendapat kat sini mana tau ada yg pernah jadi macam saya

period atau gugur
12 Balas

saya keguguran pd usia 7w keluar darah ketul2 dan bulat seketul mcm telur ikan (kantung) next day baru keluar darah dgn isi mcm ni. selama saya period saya tak pernah keluar benda mcm ni. tapi kalau kes awak ni nak cakap pun tak pasti sbb awk sendiri pun tak buat test pregnant. jadi kalau belum sure pregnant mcm mana nak pastikan keguguran atau tak

1y ago

Bukan kantung tu. Lain sangat. Pergi jumpa doktor la tunjuk gambar. Takut ada masalah lain

Sebaiknya puan pergi ke klinik cek.. lain org lain simtom.. ada yg kes mcm ni keguguran, ada yg keluar darah mcm ni tp cuma darah beku yg lama.. kita xtau apa mslh kesihatan yg kita alami.. blh buat scan puan.. kalau cek upt ni kdg2 masih positif kalau awal lg keguguran pun.. semoga dipermudahkan urusan

Better check upt, and terus ke hospital. Saya pregnant 5w turun darah macam ni.. doktor diagnosed threatened miscarriage dan minta saya banyak-banyak rehat je.

haii korang . .. petang td saya buang air kecil .. saya lihat pad saya ada warna coklat2 macam period first.. so saya risau .. in tak ada lagi dh ...

sy pernah jd mcm ni..sy ambik gmbr n pergi klnk..tnjuk kt doc n yes doc kata sy keguguran..xde rezeki sy..better sis tnya yg pakar n pergi klnk..

klo ikut pngalaman sy bbrp bln lps..nie keguguran sis..sis gugur baru lg nie..sy gugur 8mgu dlm kntung ad bby..

1y ago

sis ggur 8 mggu kn cuci x? @ kntung kuar ng sdri?? ambk masa brpe lama kuar slpas bleeding?

cek upt skrg utk +ve maksdnya gugur. jika -ve itu adalah selaput endometrium (terjadi jika haid terlalu byk)

Bukn kntong,mcm drah beku klau kntog lain skit sbb sy prnh ggur kntong tk bntuk mcm tu

sy 4weeks ggur kluar mcm n la sis,pstu bru kluar drh mcm period biasa

maff saya tanya..awak makan pil oralcol ye?pnh tertinggal mkn x ya?