Tak Boleh Minum Air Masak

Hi... Minggu ni sy dah 10mggu. Nak share pengalaman mse bermula mggu ke8, sama dgn hari bmula puasa sy langsung tk blh minum air masak. Bila minum je automatically sy akn muntah keluar smua apa yg sy dah makan. Normal ke... Ada mslah tk utk bayi skiranya tk minum air msk, skrng ni sy hnya mnum air yg manis2 atau jus buah je... Sy risau pada kandungan sy.

2 Balas

same! tp lepas jumpa doctor dia bagi air garam perisa orange, and dia bagi makan gaviscon, ubat angin dan ubat tahan muntah alhamdulillah dah boleh minum balik..sye baru nak masuk week 8, kena haritu week 6 😅

tak ape tu sis..jangan lupa minum susu. jus buah pun bagus cuma jgn tambah gula kang GDM pula hehe

5y ago

Tq for ur advice... =)