Mommy

Ada tak di kala gan ibu2 yg langsung tk bole telan air masak waktu mabuk ngandung.. Sy langsung tk bole nk minum.. Dahaga rasa yer biler tk dpt minum air masak.. Air masak bole hilangkn rase Dahaga.. Biler minum terus kluar balik.. Sbb biler Dahaga.. Air masak yg terpikir kat kepala.. Terus minum.. Tapi Lepas tu muntah..

6 Balas

Sama..tp xtentu..skjp ok skjp x..itu pn minom dlm kuantiti yg sikit..dan mesti minom yg sejuk2.klau xsejuk kne pastikn suam panas(pns nya kne lebih sikit)..yg suhu biasa lgsg xbole..sy byk minom susu hl je..tu je boleh masukk..nk buat jus buah xrajin pulak 😅

Sme la kita sis. Sy ni lg la..tak oernah mnum air masak sejuk .jd suka plk pas tau oregnnt. Rse dh tak mcm dlu. Mnum air mneral yg tak sjuk.n tak suka yg sejuk.tba2 jd suka sejuk plk

Sy mgdung ank kedua mcm tu...tk bole msuk air langsung...sy mkn buah tembikai je spjg mabuk tu...msuk 4 bln da blh minum air masak...

sy..tp sy beli air mineral.alhamdulillah boleh minum.beli berbotol-botol..air masak dpt minum bile dh msok trimister ke-2.

Sama sepanjang preggy ni langsung tak boleh minum air masak baby dah 7 bulan still tak boleh.. air sejuk je yang boleh..

sy campur dgn ais. sjuk2 tuh wahhh sedap