14minggu

Minggu lepas buat buku, tp nurse dah suruh minum air gula jumaat ni. Ada apa apa tips tak?

2 Balas

Apa yg penting 1. positifkan minda yg minum air gula tu utk kebaikan kita. Tak semua org berpengalaman utk merasainya. 2.lepas minum jgn fikir pun utk termuntah balik. Isi masa 2jam selepas minum tu dgn aktiviti yg sis suka mcm tonton video baby@ survey brg2 baby dll. Alhamdulillah, pd saya yg dh berjaya minum air gula 😉

Takde ape2 tips. Just buat macam biasa. Better tau keadaan sebenar badan kite macam mana, sama ada boleh kawal gula atau tak. At least kite boleh ambil langkah awal untuk jaga pemakanan kite. Bacaan gula yang tnggi sangat risiko utk kandungan.