Ibu tahu tak, untuk detail scan anda tidak boleh pergi terlalu awal dan terlalu lambat?

Voice your Opinion
Yup, tahu!
Tak Pasti
Baru tahu niii

1743 respon

14 Balas

saya buat details scan masa 21w plus kt klinik swasta RM130...cek tgn kaki, jari, jantung, buah pinggang, perut, otak, tulang belakang, muka, mata,hidung,mulut, dll... kira 1 bdn baby, include gender bb( ni ats kerjasama bb nak reveal ke x)... blh cek kandungan air ketuban ckup ke x utk bb, posture uri kita, alhamdullilah semua ok normal je dlm graph, xlbh xkurang... elok buat details scan dr sibuk buat 5D, sbb kita nak detect apa² awal pada baby kita... kalau kt KK, depends Dr. ada yg scan details atau x...

2y ago

Betul tu, lps buat alhamdulilah lega bila lps dengar penerangan doctor. Cuma tadi baby dok sujud xmau pusing2 nk tgk muka pun xdpt😂

if ngam tarikh tu 18 weeks boleh dah kan? like certain clinic 18 weeks dah boleh buat details scan. means tarikh tu bukan 18 weeks 1 day ke or else

2y ago

swasta under Sonobee.

mostly klinik 20++ tpi yg sy jumpa baru ni 12w, boleh ka?

2y ago

dah la sini satu klinik tu ja tu pun kena tggu date yg pakar tu datang klinik, tnya dia recommend 12w mcm eh terkejut gk sbb tak penah lagi , jdi mcm waswas dh nk scan detail lepas dri weeks tu, yala takut bayaran nnti tak berbaloi utk checkup takut pakar tu tak pro sgt bila dh lebih 20w++ ni

sy buat detail scan masa 26w sekali dgn 5d..tp 5d anak x bg kerjasama 😅

Saya buat details scan masa 18w tak silap. Lupa dah 🫠

bila waktu yg sesuai sebab xtahu kira lagi

sy buat details scan 20w...alhamdulillah semua ok

Sy 26week baru lepas buat alhamdulillah semua ok

18 minggu ke 24 minggu

Bila waktu yg paling ssuai?

2y ago

24 till 26weeks utk details scan.depends klinik jgk la.sy BR details scan 2hr lps.. alhamdulillah dipermudahkan semuanya termasuk gender bby..bby btl2 bg krjasama dr start scanning smp la nk habis tu..siapp nmpk ag bby snyum, sorok2 muka dia dgn tgn hehe terujaa sgt!