Tahun ni berapa hari korang dapat puasa ya?

Min tahu ramai pengguna TAP ni dari pelbagai status kan🥰 So, apa kata kita share sikit pengalaman berpuasa tahun ni macam mana😉 Min berjaya puasa 23 hari je, alhamdulillah😅

Tahun ni berapa hari korang dapat puasa ya?
88 Balas

alhamdulillah tahun ni dpt berpuasa 20hri..10 hri lg tu sbb cuti2 malaysia..bhahaa🤣🤣🤣✌🏻tahun lepas xdpt puasa penuh sbb alami gerd truk sgt2.. tahun ni alhamdulillah mslh gerd dpt di selesaikan..maka dpt berpuasa dgn jayanya .yeayy..🎉🎉wlaupn msih fully bf ank..

29 hari puasa..sehari ja cuti sebab masa sahur tu rasa xsedap badan..lepas subuh terus berbuka..29-30 week masa puasa haritu..selalu g checkup misi pn cakap baby semua ok,so..teruskan jela puasa..nk kena ganti sehari ja nanti..😄

sebulan tak dpt puasa. doctor pun advice jangan sebab ada history recurrent miscarriage & low blood pressure dan masih di 1st trimester with bad nausea. Harap sempat ganti next year 😅

Alhamdulillah 2 thun ni dpt puasa pnuh..thun lpas mngandung..dpt tau mngndung 4 minggu pd 11 ramadhan. thun ni mnyusu.. Alhamdulillah.. skrg tgh nk buat puasa 6. .

Sehari je puasa. sbb berpantang. habis berpantang try puasa sehari. susu drop. kesian baby mengamuk tk cukup susu. jadi terpaksa ibu tk puasa ☺️☺️

Tak puasa lansung. risau kt baby & diri sendiri. Sbb hb sy low & ada thalasemia . Kalau tak makan sy akn cpt rasa penat , rasa nak pitam semua ada.

dpt puasa 22 hri sja..mula² xtau mngandung,lpas pengsan bru dpt thu yg sy tgh pregnant ..lpas tu sy stop puasa sbb bdan lemah sgt..

langsung tak puasa...2 hari sblum puasa dpt tahu baru pregnant 4 minggu..memang xlarat na puasa dah dengan mual, muntah ,lapar sesaje 😂

Berjaya full puasa tahun ini sampai terlupa bila period check2 mengandung pula anak bungsu dah 10 tahun

tak dapat nak puasa yg kali ni.. alahan teruk.. makan tak makan.. plus sy dm on insulin 4kali.. 😓