Berpuasa week 15

Macam mana keadaan mommy? Boleh berpuasa penuh ke setakat 6 hari puasa ni? Share laa pengalaman korang. Saya dah 15week and Alhamdulillah masih dapat berpuasa ☺️

17 Balas

Alhamdulillah saya wk16, so far x tinggal pose lagi. Saya gdm juga jadi kene kawal pemakanan masa berbuka, so far Alhamdulillah after eat paras gula masih normal 5.3-5.9. Saya xde amek paras gula petang2.. biasa before sahur 4.2-4.4 bacaannya.

2y ago

Alhamdulillah 😍😍😍

saya 13week tak blh pose sbb setiap kali check up berat turun .. sampai sy kene p klinik 2week sekali .. sbb berat every 2 week turun .. ni next 2week nurse harap berat sy naik ,jadi mmg kene naik.

2y ago

Yeke, alaaa takpee jangan sedih2 mommy 🥰 puasa boleh ganti yang penting mommy and baby sihat ✨

Sy 16w dh semakin ok berpuasa..tak puasa 2nd ramadan je sbb muntah2 pening teruk..sementara perut nak biasa..tp Alhamdulillah dah ok..hrp2 dpt bertahan smpai ke hujung ramadan 😄😄

saya 14w on off puasa. selang2 2 hari puasa lpstu break kejap.. rasa lemah sgt kalau tak break...makan pun tak lalu mana lagi, nasi 1 senduk tu plg byk lah boleh telan..doakan saya

2y ago

In shaa Allah mommy kuat 💪🏻 jangan paksa diri okayy bila tak larat. Puasa boleh ganti, yg penting keadaan mommy and baby 🌸

saya puasa stgh hari je.sy ad gdm kene control gula. ptg² je gula Sy bawah 4. tu yg selalu berbuka tuuu...sedih xdpt puasa tapi xpela.. asalkan Anak sihat² je..doakan sya ye..

2y ago

Dont be sad mommy 🥰🥰 yang penting keadaan mommy and baby sihat 🫶🏻

Masih berpuasa penuh cuma kadang2 perut msuk angin terok jugak smpai bile nk bgun sakit #17week5days. Sahur mesti mual n muntah sikit kalau minum air kosong bnyak

2y ago

Jangan paksa diri okay mommy 🥰 puasa boleh ganti yg penting keadaan mommy and baby. Saya amalkan minum air nabeez bila sahur alhamdulillah wlaupon makan roti je perut tak masuk angin. Nanti mommy boleh cuba google tentang air nabeez 🥰

alhamdulillah masuk 26w dan puasa masih full setakat ni. cuma nanti 10/4 kena minum air gula 😂 terpaksa tak puasa

2y ago

Aamiin in shaa Allah

3 hari puasa 3 hari tinggal.. selang² hari.. lapar smpai pedih ulu hati terpaksa berbuka.. huhu redhaa.. dh 15w

2y ago

Alaaa takpe mommy 🌸 jangan paksa diri. Yang penting keadaan mommy and baby okay

Sy 14wk, alhamdulillah puasa ok, cuma hari ni je rasa tak sedap badan sgt, smpai kena masuk air tadi 😕

2y ago

Allahu, jaga diri mommy. Kalau tak larat berbuka je okay yang penting keadaan baby and mommy okay 🌸

saya semalam puasa kelima terus tak puasa sebab perut senak alhamdulillah harini puasanya okay ...

2y ago

Alhamdulillah. Takpee hari yang tak boleh teruskan jangan paksa 🥰