Minta pendapat

MIL ada je akal nak minta berpantang rumah dia. Macam-macam dia kata kelebihan kalau pantang sana. Tapi sy tak selesa sebab sana ada adik ipar lelaki yang kerja ulang alik dari rumah tu. Lepas tu MIL cikgu, masa bulan 10 kalau bersalin dia still bersekolah. So perlu ke nak pergi berpantang rumah MIL? Walhal ibu yang melahirkan kita masih ada lagi. Huhu ibu sendiri dah pencen dah. So mesti ada masa 24jam dengan kita. Bukan hanya fokus dekat baby jer. Sekadar luahan pun ye ni 😭 Harap suami faham la kenapa sy tak nak duduk rumah mak dia.

8 Balas

saya kalau boleh nak berpantang dengan mak sendiri , taknak dengan mak mentua . baik mane sekalipun , tetap saya taknak . tapi suami saya jenis ikot je kata mak dia , hm susah saya bukan ape , saya taksuka berpantang dalam keadaan bising , suami saya ade adik tiri yang masih kecik , mulut dia pulak boleh tahan bisingnya . kalau kita suruh dia diam , dia takdiam . kekadang stress dibuatnya . 🤦🏻‍♀️