Dilema berpantang

Ibu nak sgt sy balik sabah berpantang kt sana.. Suami pula x bagi sebab xnk menyusahkn ibu sy. Dan risaukan bakal anak kami jd apa2 klau dia xda.. Dia nk sy berpantang kt rumah mil je. Mil sy da 72tahun. Sy xtau mcm mna ni.. Puas da pujuk.. ?

1 Balas

Ini pandangan saya saja ya puan:- 1)Jika berkemampuan berpantang di rumah sendiri sahaja dan minta suami cari orang gaji untuk jaga makan minum semua semasa berpantang... 2) Jika ibu puan yg di sabah tidak bekerja dan masih muda tdk seperti mil puan, elok bawa dia datang ke tempat puan untuk menjaga puan... 3) 72 tahun bukan usia yang muda.. kasian orang tua tu kalau dia yg mau jaga puan... Tapi apa2 pun bincang dengan suami cari jalan yg terbaik... Semoga d permudahkan semuanya... 🙏✌️