Assalamualaikum,slmat pg.. kenapa ya,rase sengal gigi??..ank 1st xde plak sakit2 sngal gigi ni..tg🥰

Mgkin ada cara bkh kurangkan rase sngal2?

4 Balas

Pergi clinic gigi check. Masa mengandung memang banyak nutrient yg kita perlu. Most of the time nutriet pergi dekat baby. Sebab tu, some ppl memang akan sakit gigi masa mengandung, rambut gugur dll. Kk pun akan suruh you pergi check gigi at least sekali masa mengandung. You kena minum susu jugak utk kuatkan gigi and utk elakkan sakit2 tulang

Bila meningkat usia..mmg susah nk rasa dh mengandung sesenang yg pertama😹..gigi ngilu ke..biasa doktor gigi akan suggest tukar ubat gigi sensodine tu..mungkin kekurangan kalsium..minum susu atau mkn pil kalsium..

banyak minum susu, kurang kalsium tu sis..

thanks semua🥰