'Menyusu badan boleh menguruskan badan' Betul atau tidak?
'Menyusu badan boleh menguruskan badan'
Betul atau tidak?
Voice your Opinion
Ya, betul
Tidak pon
Saya tidak pasti

3101 respon

15 Balas

msa bujang berat 46-47 kg.. da kawen start pregnant naik ke 50. lps tu spnjang mengandung 9 bulan berat naik 8-9 kilo.. msa trimester 3 berat 65kg, lps bersalin turun 60 kg. anak checkup sebulan berat 55kg. means, turun 10 kilo. now anak da dekat setahun exclusive bf, walaupun guna depo (2 kali cucuk sahaja) berat maintain. skg berat 57 kg pdhl kuat mkn demi penuhkan susu utk baby 😬

Betul sangat untuk sy. Berat zaman anak dara 56-58kg. Lepas bersalin anak sulung. Fully breastfeeding, berat jadi 50-52kg saja. Kadang kurang dari 50kg. Sy usahakan ambil kalori lebih sebab kurang dari 50kg bermakna sy kekurangan berat badan. Sbb sy tinggi 163cm.

tak pasti..sbb badan sy makin naik skrng ni😂😂😂✌bhahahaa..ke sbb ank kekdg mkn xabis mak kena abiskan..maka mak ea xsempat nk turun berat badan..hehehee😆😆😂😂✌ #tapxbisou

betul. anak first dri 60kg ke 47kg fully bf..anak ke2 ssah nak turun da sbb ambl perancang😂biarpn fully bf

last timbang sblm brsalin 88kg..ank dh 2 bln turun 74kg..ok la..baju2 lma pon dh boleh pkai🤭

enta la...sy naik 2kg berat sblom preggy,,😆😆😆

Tak pasti tapi sekarang ni kurus la juga

yes. It's true.

mungkin

betul .