1 Tahun 2 bulan

Menu2 yg sesuai utk anak 1 tahun 2 bln apa ye..sbb ank mcm da xnk mkn nsi.. 😭

1 Balas

dah boleh mkn family food just takda tambahan garam gula. boleh ganti karbo lain bihun,spagetti,macoroni, barli,jagung,kentang. pelbagai kan menu cnth bihun goreng,bihun sup,bihun tomyam,spagetti cabonara,macaroni sup. nasi bole pelbagaikan . rice ball, apam nasi, martabak nasi, cucur nasi.

3y ago

sekarang anak mkn tekstur mcm mana? tak perlu tunggu sampai anak ada gigi sis. gusi diorang kuat nak hancur / mengunyah makanan. cuma kita kena monitor. beza kan antara gag reflex atau tercekik. kita yg dewasa pun kadang ada hari jemu mkn nasi. anak pun mcm tu jugak 😊