7 mggu mngndung. Ank umur 2tahun 2 bln msih xnk lpas ssu dada..

Blh bntu sy mcm mna nk lerai ank 2 tahun yg msih ssu bdan. #seriusnanya

3 Balas

hurm...sy nk share tp tula..... ada org kata cara sy ni tak betul akan sbbkn mental anak trganggu spttnya kena pujuk bgtw nk stop susukan dia(tp kalau puan nk try boleh je in shaa Allah cpt blh stopnya)....tp dsbbkn sy terpaksa bentikan asap atas nasihat doc...anak kena effect dr vaksin yg sy amik ngam2 ms umur dia 2 tahun 1 bulan...kena bentikan cpt sbb doc kata tkut effect lg truk akan brlaku pd dia kena asap stop.....mcm sy ...amik asam jawa yg adabi tu.. calitkan sikit dkt nipple... bila dia nk nyusu sy katala susu ni dh tak sedap dh..dh basi .tak boleh dah awk nk minum..nnti bila dia isap je rs masam..dia akan cpt2 suh bg minum air kosong nak ilangkn rs masam ..lelm nnti dia akan mula elak xnk nyusu..cuma dia akan ulang jela tgk dan rs balik ada masam tak lg...dia akan merengek amik ms 1 minggu tp kita kena kuat smgt tuk hadapi ..sbb bila dgr dia merengek dan mengeluh tu kekdg kita rs kesian dkt dia..jd kena kuatkan smgt .aja2 fightimm✊🏻🔥mg dpmudahkan segalanya .aamiin .

1y ago

sy dh bt mcm sis kta tu. husband pon tolong ..tpi msih lgi nk ssu. rasa jgk sakit perut. mgkin la ya .. takut plk jd pngecutan rahim nii.. harp2 cpt2 ank sy niii dpt lerai.. puas beckp ngn dia nnen sakit. mcm2 letak. ttap isap lgi..

Dr Harlina ada kongsi di IG beliau. Katanya bagitahu kat anaknya yang kembar tu, putingnya mak sakit. Jadi, terpaksa mengelak. Dalam seminggu lebih camtu katanya berhenti. Cuma sorang lagi tu intai intai lagi. Dan petua untuk kurangkan susu badan pulak, minum peppermint. Nanti boleh tengok kat IG Dr Harlina semula ya. Isteri Sheikh Muszaphar tu.

Susah kan.. Sy preggy 6week ank 1thun 8bln masih menyusu dada... X kerap juz time nk tdo jer... Xtau nk wt cmne suh ank sy lpas susu.. Xbgi susu dada, xtdo.. Susah jgk ni

1y ago

kan. ni pon time dia nk tdoq nk ssu bdn. rasa jgk skit prut. mgkin la sbb kita mngndung pstu ank lain isap ssu. .. sy tgh usaha nii. hari2 bg ssu kotak. bg air msk. msih x jln. sllu ckp mma skit nenen. msih nk jgk.