Susu ape yg sesuai utk baby yang kembung perut?? Da try 1. Frisolac ar - batuk kahak 2. Mamex cherish- 2 hari tak berak

3. Novalac ar - sembelit (mcm taik kambing)

9 Balas

anak saya minum enfalac a+. mmg kuat kentut tak kembung perut. lepas tu saya ada beli yg tuam baby. lpas mndi setiap ptg tuam kt perut dgn kaki baby. Alhamdulillah x penah kembung dh lepas tu.

Mcm sy pakai Dupro utk newborn.Yg penting air tu dimasak sepenuhnya.Tak pakai air filter coz ada baby yg sensetif dgn air yg ditapis tanpa dimasak..Wallahu 🤗

saya pkai anmumlac dpd dia baby alhmdlh tk pnh lg kembung perut . berak pun okey .

2y ago

Ok nanti sy try. Tq

anak saya guna Dutch Baby sejak lahir, susu ini murah dan rekomen oleh bidan

Susu rayyan...tp pricey ckit..bleh try yg biasa dlu Lactogen, D.lady, dugro

baby saya pun tak okay. tapi after minum Karihome okay jee semua masalah.

saya bagi similac tc tak pernah kembung perut

Dutch lady tu la try

similac