Susah makan/picky eater

Ank saya 1 tahun 2 bulan.. normal ke makan sikit sgt.. 1 2 suap x nak mkn daa.. risau berat dia x naik.. 😢😢 mcm² da cara buat..

1 Balas

kalau jenis susah nak makan, kena kerap bg dia mkn walupun 1 ke 2 suap. sejam - 2 jam sekali. kena tukar2 menu juga dlm sehari tu. kalu setiap kali suap menu yg sama dia cpt boring. contohnya sekali mkn bg nasi.. 1 jam lepas tu bg roti..then buah.. kentang goreng..dan lain2. lps tu baru tahu anak suka mkn apa..