Scan 6w 4d tak nampak apa apa lagi

Mengikut kiraan harini dah 6w 4d.. and actually plan nak pergi scan untuk confirmkan pregnancy tunggu 8w nanti. Tapi pagi tadi otw nak ke office, accident pula (saya naik motor).. so pergi lah juga scan klinik untuk check. Tapi tak nampak apa apa2 lagi. Kantung pun tak nampak lagi. Tapi doktor kata rahim dah mengembang and itu memang salah satu tanda pregnant lah cuma masih awal lagi untuk nampak apa apa. Doktor suruh datang lagi 4 minggu.. Walaupun tahu masih awal, tapi hati tetap rasa gelisah sikit selagi tak nampak baby. Lagi2 bila baru lepas accident macam ni, lagi lah mula overthinking.. tapi apa pun saya redha.. semoga yang baik baik aja..

10 Balas

Always think positive, and it will attract all positive energy towards us. 6 minggu mmg masih awal lagi, tunggu dulu seperti doctor kata. Normally 7/8 minggu ke atas dah boleh nampak janin and kantung semua including baby's heartbeats😊 Next time naik motor tu, hati2 dgn lubang2 atas jln semua, be alert and elakkan kalau boleh. 1st trimester is a fragile trimester, so kita kena byk rehat and berhati-hati masa buat kerja semua. Jgn angkat /buat kerja berat. All will be fine ❤️

2y ago

lega sikit hati ni bila bca komen mcm nie🥲blh kuatkn semangat sikit🥲,

Sy 7w2d g scan mula xnmpk n doc kata kantung kecik je cm 4w.. hati mula resah time tuu mula fkir bkn2 dahh sbb 1st preg mmg dah nmpk jelas masa 7w, lps tu doc scan bwh plk, Alhamdulillah terus nmpk baby n dpt dgr heartbeat bby, tp doc ckp masih kecik untuk nmpk lebih jelas.. nothing to worries if xde mslh bleeding or sakit perut yg teruk.. sy xnmpk sbb rahim kebelakang, tp doc ckp nty rahim back to normal balik, biasa lahh lari2 skjp sbb sblm nie pun dah pernah beranak kann..

sama mcm sy🥲ikut kiraan 26/5 hritu sy pregnant 6w4d jgk,lps tu sy ada rsa sakit perut cucuk2 sikit,pegi klinik doc kata xnmpk kantung pun lg...nk nngis rsa doc ckp mcm tu😭,sbb biasa dgr kes org lain kntung dh ada tp janin je xde,tp alhamdulillah sy xde bleeding pun lg...n hrini pun ikut kiraan 7w1d dh,tggu appointment 2/6 nie repeat scan..hrp2 ada lha🥲

2y ago

Sama mcm saya.. Hri tu scan 6w..xnmpak apa2.. Scan atas scan bwh.. Hri ni g scan n darah... Peningkatan ada tp tp double sptt double..dh bacaan dia 3-4w sdgkan saya dh 6w5d..doc trs injek kuatkan rahim dan duphaston tablet..mgu dpan cek lagi.. Doakan kandungan saya kuat

B’careful sis, bnyak kan doa selawat masa nk buat keje, 6w terlalu awl nk dgr heartbeats syg sbb sy time scan 7w3d doc ckp rezeki dpt dgr heartbeats baby pom kecik sgt tk de bentuk lagi time tu, biasa ada yg awl, ada yg lambat boleh dgr insyaallah baby selamat jgn lupa bnyak kan selawat

As long as tiada bleeding, insyaAllah baik baik sahaja. Betul doctor kata kalau rahim mengembang tu dia ada. Cuma tak nampak. Saya 9week 4day baru nampak kantung baby dan heartbeat. InsyaAllah semoga awak baik baik shj

Hello sis. Saya masa 6w 6d scan nampak kantung sahaja. Stress tengok org lain 6w dah nampak heartbeat tapi on 9w 2d saya scan dah dengar heartbeat!! So jangan risau. Setiap org lain badan 🥰 yang penting asid folic ya

Normal sis. Saya dulu pun mcm tu. Scan 6weeks nampak kantung & egg yolk sahaja. 3minggu lepastu repeat scan dah nampak baby & ada heartbeat dah. Think positive ya sis🥰

nnti 9 weeks dah boleh cek sis. sy 6 week nmpak kantung. 9 weeks bru nampak bby dgn dengar dgupan jntung. stiap org xsama. dont worry

persenyawaan lambat la tu kalau tak nampak apa apa lagi, elakkan naik motor untuk berjaga2

Anotehr 2w, boleh scan semula. Ikut bdn, ada yg dah nmpk kantung ada yg belum