Risau and dilemma

Haritu masa sepatutnya dah 8w pergi scan, tak nampak kantung. Cuma nampak Rahim dah tebal Dan mcm ada garis putih je. Doc ckp mungkin masih 6w mcmtu, suruh dtg after 2 weeks. Tp takut nak pergi scan sebab risau still tak nampak apa2. Sekarang,kalau ikutkan dah 11w++. Kepala otak duk fikir takut nanti nak ke kk nurse tanya kenapa datang bukak buku lambat 🤣 dalam masa yg sama ingat tak nak pergi scan lagi nak tunggu lagi seminggu dua. Tp time tu dah 12w-13w. Mcmana eh? Apa pendapat mommies semua. Ini pregnancy kedua btw. Masa pregnancy pertama pergi scan 6w dah nampak jelas kantung. Ni lambat pulak jadinya. Mcm mcm fikir dah ni.

3 Balas

period awak regular tak? kalau jenis tak regular normal akan lari. better pergi scan. awak dh start makan asid folid x

8mo ago

tenkiu awak 🫰

better scan skg.. klu btol preggy, memg da nmpk janin.. lps tu trus wat appoinment buka buku pink..

dkt kk paling lambat buka buku 12w...tp kalau lmbt lg awl ckp jela awk perasan awk pregnant....

8mo ago

itu lah yg saya alami sekarang. huhu harap2 jumaat ni pergi scan ada lah tu 🥹