sedih

Memang sye betul² sedih pasal anak sye yg usia 4bulan... I Guna anmum sekarang.. Dia suka minum susu ini.. Walaupun berak keras... Nenek sye yg jaga baby sye..baby nangis nak berak nenek sye bagi air+gula batu.. Dia pun Seronok minum air itu.. Semalam dia lapar xpi xnak minum susu itu sampai dia demam... Nak jugak dia Susu manis.. Lagipun anmum Utk usia 4 Bulan Dia stil Minum 3oz kadang² 2oz je.. Tapi setiap 2.30jam La.. Nurse suggest tukar Susu.. Tapi i tak tahu pilih susu macam mane. Yg berak lembut dan dia pun nak suka minum.. Smlm I bagi air baru dia puas tidur. Rugi I bawa klinik cakap dia demam semalam padahal dia Lapar sbb tu nangis²

24 Balas

kesiannya anak awak. nt kecik2 buah pinggang rosak, kena kencing manis. buah pinggang tak boleh tapis gula yaa sis. sbb dia dh larut dalam air

cari susu utk tummycare sis... mudahan mudah baby melawas n jgn bg air dan gula x elok utk die...bwh 6 bulan susu n air masak je boleh minum...

4y ago

still tak bagus sis.. sbb baby bwh 6 bln cuma dpt process susu je.. kalau bby panas kerap mandi kan atau lap bdn.. jgn jadikan alasan bagi air masak

Air gula tu patut dielakkan..Kene usaha cari susu2 yg sesuai dgn anak.. Beli yg tin yg kecik dlu.. Try sustagen tgok mcm mne..

baby sy mnum anmum pon najis die keras....sy tukar dupro....alhamdulillah berak ok....berat pon naik cantik tiap2 bulan...

Try similac. Anak saya mula2 anmum lepas tu cirit birit, try tukar similac okay je. Berak semua okay. Badan pun semangat

Cuma nak ckp anak sy yg sulung pun time 3 bulan minum susu anmum poo poo keras. Sy tukar susu novalac baru ok.

Wah 1st time dgr baby diberi minum air gula batu...baby sy pun 4 bln lbih.just bf n topup fm frisolac.

Ank sy 3 buln mnum dugro..alhamdulillah serasi..setiap hri 2x berak..berat bdan pun naik cntik..

Dutch Baby bagus sis.. Berak pun ok tak keras.. Baby pun badan boleh pejal mampat bambambam

dutchbaby ok...before this i bg baby lactogen x ok..baby sembelit